Vinhøsten 2015 på Vester Vedsted Vingård gav et acceptabelt udbytte, taget vejrliget i betragtning.

Derimod var vinhøsten 2016 FORMIDABEL Cool og vi forventer os meget af denne årgang.

Ude i vineriet hygger 7 forskellige produktioner sig, og forvandler sig ganske langsomt til dejlige og spændende vine!!!!!

Vi har flasket Solaris (hvidvin) UDSOLGT på hylden og Cabernet Cortis (rosé), som kan nydes i caféen og/eller købes med hjem.

 

 

Høst af Solaris 2017

Når vinmarken lader skørterne falde er det høsttid. Med alle sunde druer sikkert i hus lader vi fuglene holde festmiddag med det frasorterede. 
De hvide Solarisdruer blev høstet i går eftermiddags. Selvom der kommer nogle dage med varme og sol, så nytter det ikke noget længere. Druerne vil ikke mode mere, for der er stilkesyge (stilken mugner) og begyndende råd i mange af klaserne. Vi valgte at tage, hvad tages kunne, og så må vinbønderne vise, hvad de duer til i vineriet efterfølgende. 

Høsten i 2016 gav jo et fantastisk råmateriale, der bare skulle guides lige så stille. Ikke alle år er som 2016; desværre. Mange mange mange Solaris flasker fra Vester Vedsted Vingård har skiftet ejermand hen over de sidste måneder. Nu har vi kun et lille lager tilbage, som vi reserverer til nydelse direkte i caféen. Det er altså ikke længere muligt at købe Solaris 2016 med sig hjem. Måske vi laver en auktion op til jul - hvem ved;)

Med dette opslag får I et lille glimt af plukningen hos os. Vi fik hjælp af moster Inger, onkel Ernst, faster Annalise og vores 2 markarbejdere Noah og Esben. Tusind tak for jeres hjælp - det ville ikke være det samme uden jer!
Vore egne små drengene arbejde også ivrigt og længe - de elsker høsten! Dog sprang de, efter lidt tid med for megen sortering af besværlige klaser, direkte hen til de "nemme" af slagsen; man forstår dem;)
/Marie