Koncerter på Vester Vedsted Vingård i 2019

Vi har en ydmyg mission om at have levende musik hos os mindst én gang om måneden; sådan rundt regnet. Vi håber, alle I, der følger med, har lyst til at bakke op om konceptet og hjælpe os med at sprede det glade budskab, så vi kan få spillet en masse minder ind i lokalerne hos os på Vingården, og sammen få skabt mange uforglemmelige lytteoplevelser.

Marie, med violintriller i sigte

Jazz med Helle Møller og Catrine Frølund ALT UDSOLGT

Fredag d. 12. april 2019 kl.19.30-21.30

Pris 149,-

For 4. år i træk byder vi velkommen til intim koncert med Helle Møller og Catrine Frølund. Med andre ord, ved vi virkelig, hvad vi har at glæde os til. 

To erfarne jazzkvinder i tæt samarbejde siden 2016. Med en legende tilgang til sammenspillet og repertoiret tager de hinanden og publikum med på en rejse rundt i musikkens univers.

Udgangspunkt har været det enorme katalog af jazzklassikere, men efterhånden har repertoiret fået stadig mere dansk islæt - både i oversættelse og med danske kompositioner. Duoen giver nye farver og former til slidstærke sange af Sebastian, C.V. Jørgensen og Steffen Brandt. Det er sange, der vil fortolkes og fortælles - sange som har sat spor. Her kan de høres i jazzregi.

Mad

Udvid oplevelsen med en dejlig koncertplatte inden koncerten. Platten kan både bestilles som klassisk (215,-) eller vegetar (200,-). Maden serveres fra serveres fra kl. 18.00.

I pausen vil der være mulighed for at købe en sød fristelse.

Billetter og bordbestilling: 31246587/kontakt@vvvingaard.dk

Både billetter og mad skal forudbetales på MobilePay 31203725.

TEATER FOR BØRN

med Ole Barkentin

Suttogstur på stumfilmsmaner

Atter engang inviterer vi til teater for børn og barnlige sjæle på Vester Vedsted Vingård. Vi glæder os til igen at byde velkommen til Ole Barkentin.
 
Lørdag d. 27. april kl. 9.30-10.00
Koncerten koster 40,- pr. pers.
Der kan efterfølgende nydes en brunch mod forudbestilling i restauranten. Voksne 199,- børn 99,-
Bestilling: kontakt@vvvingaard.dk eller 31246587
---
 
Barkentins Teater har altid gjort en dyd ud af at skabe enkelthed i forestillingernes universer og af at skabe og holde en god kontakt til publikum. Den kvalitet viderefører teatret i 'Suttog', der også viser, at teatret formår at gå længere ned i publikumsalder end sædvanligt.
 
FAKTA
Barkentins Teater: Suttog - Tekst: Ole Barkentin Lauritzen. Instruktør: Hans Nørregaard. Scenograf: Jette Nørregaard. Medvirkende: Ole Barkentin Lauritzen og fru Madsen. Aldersgruppe: 1,5 og op.

 

En stråhatklædt Ole Barkentin inviterer publikum ind og 'snart' (så snart det kan blive, når man som Barkentin giver sig god tid til at drive lidt gæk med både sig selv og publikum) befinder han sig selv i centrum af en stor stråhat-scenografi. Herfra går det i Tøf-Tøf-Suttog-fart rundt i hattemanegen med farvefyrig lokomotivkørsel på hattens skygge, med hund og fisk tronende live på den store hattepulds top, og med en sikker og respektfuld nonverbal kontakt med de voksne og børn, Barkentin lige har guidet ind at sidde side om side med en de kender: for så kender man én man kan dele oplevelsen med. 

Som ene fortæller taler Barkentin ikke meget undervejs i forestillingen. Faktisk har hans optræden nærmest karakter af stumfilm, overført til scenen. Med lystelig (bånd)musik, fokus på mimik og universalmenneskelige komiske detaljer. Såsom hvilken vej det lille lokomotiv med både passagervogn, godsvogn, spisevogn og sutholdig ladvogn kører. For at drille Fortæller-Ole. For at give en rund og cirkulerende rytme til forestillingen. Og for at bringe de tre gange sutter videre i et gear, som alle fra de 1,5 år, som forestillingen spiller for, kan følge med i. 

Tre suttekapitler

Ingen er i tvivl om, hvor vi er i historien. Ved 'kapitlet' om den røde sut, som hunden fru Madsen dovent afviser. Den blå ditto, som fisken svømmer ignorerende forbi. Eller den gamle hvide, som Fortæller-Ole selv viseligt dropper. For i stedet – som den voksne han samtidig viser at han er – at vælge en majspibe. En pibe han viser er en behagelighed for ham, men også en han gerne vil kunne, men ikke rigtigt magter, at lægge fra sig. Helt genkendeligt parallelt til mange børns forhold til sutter. Og herligt befriet for belærende pegefingre.

Ingen er heller i tvivl om handlingsforløbet, fordi Ole som stum fortæller bladrer sig gennem forløbet ved at vende bladene i en stor sort bog, som han har anbragt på et kunstfærdigt nodestativ. Den store sorte bog varsler trin for trin med enkle fine illustrationer, der ikke gør stads af sig, men ofte morer med tegninger af fx hund med sut, fisk med sut, hvid sut og pibe, hvad der næst står på programmet. Mens mellemliggende sider med små ord og korte sætninger stumfilmsagtigt supplerer forløbet med overskrifter som 'Sulten!', 'Sove' og 'Slut'. 

Nydelse og samvær

Ole Barkentins force er roen, charmen og den enkle historie 'om livets store værdier' som der står i programmet. På den 'ydre' indholdsmæssige side fortæller 'Suttog', at sutter er nogle, vi holder af, men også nogle det er godt at lukke inde i et Suttogs gule godsvogns rum og eksportere væk. Og at mad og søvn er helt essentielt rare ting. 

Og på det 'indre' indholdsplan er forestillingen ude i en helt fysisk og stemningsbaseret visning af at livet, når det er bedst, handler om at nyde, tage den med ro, give plads til fantasi, og skabe og holde liv i en god og gensidig kontakt til sin næste. En kontakt, som publikum helt i stil med forestillingens åbne og kommunikerende form – fra en tekst i den sorte bog – opfordres til at udfolde i samtale med hinanden under hele forestillingen.

Sagt med jysk underdrivelse er budskabet altså ikke så ringe endda. Især ikke når det tillige begås i en scenografisk kulisse som pointefyldt forbinder Barkentins hullede stråhat med scenografiens tilsvarende kæmpehat, som også lukkes op i hattepulden og bliver det rum hvorfra selv samme 'hattemand' formidler historien. 

 

Af: Kirsten Dahl

Niels Christian Øllgård og John Wrench

Uforglemmelig aftenkoncert på Vester Vedsted Vingård

Niels Christian Ølgaard og John Wrench

Torsdag d. 9. maj 2019 kl.19.30-21.30

PRIS for koncerten: 100,- 

Billetter og bordbestilling: 31246587/kontakt@vvvingaard.dk

Både billetter og mad skal forudbetales på mobilePay 31203725.

MAD: Før og under koncerten i tidsrummet 18-19 kan der bestilles en dejlig platte i restauranten på Vester Vedsted Vingård. Klassisk 215 kr eller vegetar 200 kr.

For tredje år i streg gæster disse to herrer os og fylder restuaranten med violin-, guitar,- og hamonikatoner. Niels Christian er tidligere første violinist ved Esbjerg Ensemble mens John er en ret så garvet og habil folkemusikker på den britiske scene. Til sammen skaber de et rum af umådelig ro, harmoni, humor og velvære. De skaber toner så smukke, at tiden står stille og hårerne rejser sig på kroppen. 

Denne gang har de ændret lidt i repertoiret således at Marie fra Vingården er blevet inviteret med på nogle sange, og ydermere får publikum lov til at synge med på et par sange - jeg siger jer, at det er en uforglemmelig oplevelse at få lov til at synge med sammen med disse to! Selvfølgelig fortælles der om alle numrene med deres sædvanlige stille og rolige humor og forførende fortællestemmer. 

De bedste musikhilsner

Marie, der glæder sig!!

.

.

Søndag d. 9. juni 2019 kl.19.00-21.00

PRIS for koncerten: 100,- 

Billetter og bordbestilling: 31246587/kontakt@vvvingaard.dk

Både billetter og mad skal forudbetales på mobilePay 31203725.

MAD: Før og under koncerten i tidsrummet 18-19 kan der bestilles en dejlig platte i restauranten på Vester Vedsted Vingård. Klassisk 215 kr eller vegetar 200 kr.

Ebb & Flow – soulet poptrio med base i Los Angeles – tager i foråret og sommeren 2019 på endnu en international turné. Bandet, som blev dannet i Hollywood i 2014, har allerede to albums på gaden og en imponerende liste af koncerter på bagen i USA, Danmark, Sverige, Holland, Tyskland, England, Schweiz og Israel. De tre musikere insisterer på fortsat at skubbe sig selv længere ud på kanten. Deres kommende “Phase 1” og “Phase 2”-turnéer indeholder en blanding af de intimkoncerter, som gruppen er kendt for, og en række større, offentlige shows.

Usædvanlige spillesteder

Ebb & Flow elsker intimiteten på de små spillesteder. Derfor fandt størstedelen af koncerterne på deres tidligere turnéer også sted i hyggelige dagligstuer, taglejligheder og baghaver. Men turplanen indeholdt også mindeværdige besøg på Nationalmuseet, på et slot fra 1700-tallet, I et tysk kunstgalleri, hvor malere forevigede koncerten på deres lærreder, og på en scene bygget henover den dybe ende i en lokal svømmehal.

En særlig forbindelse

Ebb & Flow’s medlemmer, Gabby Gordon, Ronen Gordon, og Morten Kjær, er stolte af deres musikalske projekt. De er kendte for deres iørefaldende sange, hypnotiserende vokaler, en groovy “rygrad” af trommer, percussion og synthesizers, personlige historier og godt humør på scenen og, vigtigst af alt, en autentisk kontakt med deres publikum. Lytterne inddrages aktivt i koncerten gennem fællessang og indspilning af lyde, som inkorporeres live ved hjælp af en laptop. Måske er det denne særlige forbindelse, som har inspireret private værter over hele verden til at invitere (og geninvitere) trioen og dermed bidraget til, at bandets popularitet vokser støt på tre kontinenter.

Phase 1 og Phase 2

I 2019 udgiver Ebb & Flow to EP’er, som behandler temaer som tvivl, mod, relationer og håb i en verden, som ofte føles kaotisk og splittet. De nye sange kan i første omgang høres live - i en række tilfælde bakket op af store kor, som bandet sammensætter og arbejder med til lejligheden - og senere i digitalt og fysisk format.

De bedste musikhilsner

Marie, der glæder sig!!

Bjergsøe

Jazz / folk

Brunchmatinée med Bjergsøe - lørdag d. 22. juni kl.10.30-11.30

Bjergsøe er en duo bestående af Thomas Brunbjerg (Guitar/Saz) og Niklas Emborg Gjersøe (Kontrabas/Cello), de maler landskaber og stemninger med deres improvisationer og kompositioner. Musikken tager afsæt i alt fra nordiske folkeviser, mellemøstlige melodier til indiske rytmer. Kompositionerne bevæger sig i både faste former og improviserede passasger.

PRIS for koncerten 139,-

BESTILLING
kontakt@vvvingaard.dk eller 31246587

MAD
Vingårdens dejlige brunch kan bestilles kl. 10.00 og nydes under koncerten. 199,-

Vores brunch er efterhånden blevet noget af et tilløbsstøtte, som mange kommer og nyder hver uge. Yoghurten laver vi selv af mælk fra den lokale landmand, osten er lokal og nogle gange hjemmelavet, pølsen er lokal, pålæg hjemmelavet af lokale dyr, ægget er lokalt, grøntsagerne er fra egen have osv. Serveres med kaffe/te til. Det kan varmt anbefales at nyde en af Vingårdens egne snapse til maden.

.

.

Helene Bak (solo)

Intim koncert torsdag d. 18/7. Kl. 19.00

Pris: 149,-

Der kan bestilles mad i restauranten inden koncerten - vores lækre platte i en klassisk udgave til 215,- og en vegetarudgave til 200,-. Maden serveres fra kl 18.00.

Både billet og mad skal betales ved bookningen som mobilePay på 31203725.

-----

Helene Bak er vokset op med Vestkystens store vidder lige uden
for døren, og i hendes sange mærker man både den bidende vind
 og det blikstille hav. Denne sans for stemningsskift er et af Helenes allerstørste fortrin. Helene har hul igennem til de helt store følelser, og hun formidler med en sjælden nærhed, der giver lytteren adgang til hjertets bagdør.

Helene debuterede i 2015 med den anmelderroste plade "Oh So Quiet" og har siden da udgivet flere EP'er og arbejder lige pt på sin næste udgivelse.

Musikken ligger i spændingsfeltet mellem americana og pop, med tråde til både jazz, country og folk.

Billede: Ruben Damhave

HANDELSBETINGELSER FOR VESTER VEDSTED VINGÅRD

For køb af billetter til koncerter, kurser, workshops og gastronomiske arrangementer.

AFLYSNING AF KURSER:
I tilfælde af for få tilmeldte forbeholder vi os retten til at aflyse, og vi refunderer beløbet.

FORTRYDELSESRET:
"Billetter" til kurser, workshops, koncerter og smagninger kan ikke ombyttes. Du kan dog videregive den til 3. mand.
Iht. en undtagelse i forbrugeraftaleloven, er der ikke fortrydelsesret ved "rekreative fritidsaktiviteter, hvis det fremgår af aftalen, hvilken dag eller inden for hvilken bestemt periode den pågældende tjenesteydelse skal udføres (f.eks. bestilling af biografbilletter og teaterbilletter)".
Det betyder, at køb af f.eks. workshop er bindende, at at det ikke kan refunderes, hvis du bliver syg eller ikke kan deltage.

BLUES

Et år er ved at være gået, siden vi havde besøg af 4 bluesspillende herrer, der med Ole Barkentin i spidsen på vokal og bas, kalder sig Bark. Det er 3. år i streg, vi byder velkommen til dette elektriske bluesband, der hylder de gamle mestre, og når hver koncert når sin ende, glæder vi os allerede til næste år igen!

Håndspillet blues mine damer og herrer
lørdag d. 23. februar 2019 kl. 19.30-21.30. 

Pris: 149,-

Billet og bordbestilling: 31246587/kontakt@vvvingaard.dk

Både billetter og mad skal forudbetales på mobilePay 31203725.


MAD
Inden koncerten kan bestilles mad i restauranten. Denne aften byder menuen på rødbedetatar - spareribs af biodynamisk gris  - dagens kage.

3 retter 349,-. Hovedretten 240,-/vegetar grøntsagscurry 189,-
(er det nu nødvendigt at nævne det med det biodynamiske igen og igen, tænker du måske. Og ja, det er det, for vi har aldrig haft så fantastisk og mørt kød mellem hænderne før - så er det sagt)