CAFÉ og RESTAURANT
Ved et besøg på Vester Vedsted Vingård vil gæsterne kunne nyde en stund med naturen helt tæt på. 
Her ånder fred og ro, så nyd livet med en let frokost og et glas koldt hvidvin eller en god kop kaffe med lækker, hjemmebagt kage. 
Bagefter kan du så lade dig dumpe ned i sofaen med et blad. 

 

Noget om historier:

I køkkenet på Vester Vedsted Vingård er historien omdrejningspunktet. Historien om lammet og løget, kagen og kakaoen, bien og bøffen. Bæredygtighed, økologi, smag – store ord, som minder os om, at kvalitet ligger i respekten for naturen og dyrene.

Opskrifterne har rod i det nordiske køkken med jævnlige besøg af fransk gastonomi. Vi laver så meget som muligt fra bunden. Kombinerer anderledes smagsoplevelser og genopdager lokale urter og tilberedningsformer.

Vi garanterer en god smagsoplevelse – hver gang!

 

Ansættelse af en fantastisk, gastronomisk sparringspartner

Xavier Malletier blev ansat på Vester Vedsted Vingård pr. 1. februar 2018.


Tiden var kommet til, at vi blev nødt til at indse, at vi ikke længere kunne/kan nå alting selv, og selvom vi altid har været stolte af vores køkkens formåen, havde vi dog et ønsket om at kunne give vore gæster en endnu bedre gastronomisk oplevelse. Xavier bringer stor erfaring med sig, både fra restauranter i Paris, København og Christiansfeld. Han er nysgerrig, fingernem, kreativ, grundig, kompetent og har stor stor respekt for de økologiske, lokale råvarer, vi benytter hos os. Hans mad er små smagfulde kunstværker, hvor smag, konsistens og sundhed går op i en højere enhed. Vi er så glade for vores søde franske kok!

Det Økologiske Spisemærke

Hvad er et Økologisk Spisemærke?

Et spisemærke i økologi er et symbol, der guider forbrugeren i deres valg af spisested. På Vester Vedsted Vingård har vi pt. det Økologiske Spisemærke i sølv, det vil sige, at 60-90 % af vore råvarer er økologiske. Forskellige tiltag og rutiner i køkkenet i vores café betyder, at vi kan servere næsten alt økologisk til stort set samme pris som de omkringliggende caféer og restauranter i området. 

Økoprocenten for 2. kvartal i 2016 ligger på 96 %

At vælge med hjertet

Vi vælger råvarer med hjertet og har tæt kontakt til vores leverandører af kød og mejeri.

Hjælp os!

Vi vil gerne støtte op om afsætning af råvarer i lokalområdet og søger derfor hele tiden efter nye samarbejdspartnere, der dyrker efter økologiske eller biodynamiske principper. Har du en frygtelig masse eller bare i perioder lidt mere, end du/I selv kan fortære af alt fra kartofler og korn til ramsløg, så kontakt os endelig! Lad os hjælpes ad med at skabe de bedst mulige rammer for den bedste smag. Og tænk, hvis vi blev så mange, at vi kunne holde en høstfest som i gamle dage og hylde mangfoldigheden fra muldens dyb!

 

Vores madmanifest

Når man har mere på hjertet...

Al mejeri og kød er økologisk! Vi har stor respekt for dyr og miljø, derfor taler vi så vidt muligt med de forskellige leverandører og er ikke bange for at spørge ind til dyrenes liv og ja, død.

Alt, hvad vi overhovedet kan lave, er hjemmelavet (Vi nævner det her i indledningen, for hvis vi skulle skrive det ved hver ting, hvor det gør sig gældende, ville teksten fylde alt for meget…:)) Det er absolut vigtigt for os, at vores gæster kan se og smage, at vi hygger om maden fra start til slut.

Brødet betyder alverden for os på Vester Vedsted Vingård! Vi foretrækker det koldthævet, hvilket giver en mere intens smag og flotte huller. Ydermere sørger vi for at få arbejdet så meget vand ind i dejen, som muligt, så det færdige resultat bliver saftigt. Vi bager ved høje temperaturer, så skorpen bliver sprød og smuk.

Urter, blomster, grøntsager og bær nupper vi i så stort et omfang som muligt i vore egne haver samt i naturen. Det er sjovt og helt friskt.

Vore menuer er nøje udvalgt med henblik på at kunne udvælge råvarer, der er i sæson. For når råvarerne er i sæson, så smager de bedst, og chancen for at kunne få dem fra Danmark er meget større.

Chaîne des Rôtisseurs

I foråret 2016 fik vi den ære at blive inviteret ind i Chaîne des Rôtisseurs. Chaîne des Rôtisseurs er verdens største og mest anerkendte organisation for gastronomer. I over 70 lande dyrker næsten 30.000 medlemmer kvalitet og kreativitet i kogekunsten, samtidig med at der værnes om det lokale køkkens egenart og udvikling.

Restaurantchefen på Vester Vedsted Vingård: Marie Bonal har titel af Maître Rôtisseur