Velkommen til //Vingårdens Bord//

Bestil bord online her eller ring på 31246587

 

 

RESTAURANT og CAFÉ ved Ribe 

Ved et besøg på Vester Vedsted Vingård vil gæsterne kunne nyde en stund med naturen helt tæt på. 
Her ånder fred og ro, så nyd livet med en udsøgt middag akkompagneret af egne vine og forskellige alkohol fra egen produktion eller en vel tilberedt frokost baseret på næsten udelukkende lokale råvarer. Vi har altid et fristende kagebord og lover en virkelig god kop kaffe.
Bagefter kan du så lade dig dumpe ned i sofaen med et blad eller gå en tur i skoven bag restauranten hen langs vinmarken.
 
Køkkenchefen på Vester Vedsted Vingård hedder Xavier-Raymond Malletier.
Han er uddannet i klassik fransk haute cuisine fra de store huse i Paris. Har efterfølgende svinget kokkekniven i København og Christiansfeld. Endelig har han fundet sig til rette på Vingården, hvor han nyder at kunne lege med råvarer af høj kvalitet. Vi køber hele dyr og mælk direkte fra tanken ved nabobonden. Af disse råvarer fremtryller han ting som hjemmetørret skinke, mozzarella, rygeost, pølser og parfaiter. Han er yders velbefaren udi sit håndværk og har i sit lange kokkeliv givet mange mennesker mange dejlige og uforglemmelige oplevelser.
 
Restaurantchefen på Vester Vedsted Vingård er datteren af huset; Marie Louise Malletier. 
Hun er autodidakt madelsker og har en stor kærlighed for mad baseret på grøntsager. Bagværk, kagetrylleri og fermetering af naturens frugter er hendes store passion. 
 
Sammen danner Xavier og Marie en duo, der professionelt og med stor omsorg byder deres gæster velkomne ved bordet og sørger for en dejlig oplevelse både kulinarisk og mentalt. 
 
Noget om historier:
I køkkenet på Vester Vedsted Vingård er historien omdrejningspunktet. Historien om lammet og løget, kagen og kakaoen, bien og bøffen. Bæredygtighed, økologi, smag – store ord, som minder os om, at kvalitet ligger i respekten for naturen og dyrene.

Opskrifterne har rod i det nordiske køkken med jævnlige besøg af fransk gastonomi. Vi laver så meget som muligt fra bunden. Kombinerer anderledes smagsoplevelser og genopdager lokale urter og tilberedningsformer.

Vi garanterer en god smagsoplevelse – hver gang!

 

Det Økologiske Spisemærke

Hvad er et Økologisk Spisemærke?

Et spisemærke i økologi er et symbol, der guider forbrugeren i deres valg af spisested. På Vester Vedsted Vingård har vi det Økologiske Spisemærke i bronze, det vil sige, at 30-60 % af vore råvarer er økologiske. Forskellige tiltag og rutiner i køkkenet i vores café betyder, at vi kan servere næsten alt økologisk til stort set samme pris som de omkringliggende caféer og restauranter i området. 

Grunden til, at vores spisemærke ikke skinner i guld, er fordi vore vine, alkohol og grøntsager og urter ikke er blevet certificerede endnu. Marker og urtehave er under omlægning, og vi håber, at vi i foråret 2020 omsider kan bryste os med det økologiske spisemærke i guld. 

Alle vore indkøb til køkkenet er minimum økologiske. Med tiden bevæger vi os enddog mere og mere mod biodynamsiske varer - de er et hak bedre.

At vælge med hjertet

Vi vælger råvarer med hjertet og har tæt kontakt til vores leverandører af kød og mejeri.

Hjælp os!

Vi vil gerne støtte op om afsætning af råvarer i lokalområdet og søger derfor hele tiden efter nye samarbejdspartnere, der dyrker efter økologiske eller biodynamiske principper. Har du en frygtelig masse eller bare i perioder lidt mere, end du/I selv kan fortære af alt fra kartofler og korn til ramsløg, så kontakt os endelig! Lad os hjælpes ad med at skabe de bedst mulige rammer for den bedste smag. Og tænk, hvis vi blev så mange, at vi kunne holde en høstfest som i gamle dage og hylde mangfoldigheden fra muldens dyb!

 

Vores madmanifest

Når man har mere på hjertet...

Al mejeri og kød er økologisk eller biodynamsik! Vi har stor respekt for dyr og miljø, derfor taler vi så vidt muligt med de forskellige leverandører og er ikke bange for at spørge ind til dyrenes liv og ja, død.

Alt, hvad vi overhovedet kan lave, er hjemmelavet (Vi nævner det her i indledningen, for hvis vi skulle skrive det ved hver ting, hvor det gør sig gældende, ville teksten fylde alt for meget…:)) Det er absolut vigtigt for os, at vores gæster kan se og smage, at vi hygger om maden fra start til slut.

Brødet betyder alverden for os på Vester Vedsted Vingård! Vi foretrækker det koldthævet, hvilket giver en mere intens smag og flotte huller. Ydermere sørger vi for at få arbejdet så meget vand ind i dejen, som muligt, så det færdige resultat bliver saftigt. Vi bager ved høje temperaturer, så skorpen bliver sprød og smuk.

Urter, blomster, grøntsager og bær nupper vi i så stort et omfang som muligt i vore egne haver samt i naturen. Det er sjovt og helt friskt.

Vore menuer er nøje udvalgt med henblik på at kunne udvælge råvarer, der er i sæson. For når råvarerne er i sæson, så smager de bedst, og chancen for at kunne få dem fra Danmark er meget større.

Vi er stort set selvforsynende i lokale råvarer i alt, hvad der vedrører kød, mejeri, æg, melprodukter og snart også grøntsager i en radius af 70 km fra Vingården. Mange af grøntsagerne og urterne henter vi i egen køkkenhave, der er under omlægning. 

Chaîne des Rôtisseurs

I foråret 2016 fik vi den ære at blive inviteret ind i Chaîne des Rôtisseurs. Chaîne des Rôtisseurs er verdens største og mest anerkendte organisation for gastronomer. I over 70 lande dyrker næsten 30.000 medlemmer kvalitet og kreativitet i kogekunsten, samtidig med at der værnes om det lokale køkkens egenart og udvikling.

Restaurantchefen på Vester Vedsted Vingård: Marie Malletier har titel af Maître Rôtisseur.