Velkommen til Restaurant Vingårdens Bord

Vi tilbyder hver weekend samt i sommerperioderne også torsdage og fredage mad skabt med og omkring lokale økologiske eller biodynamiske råvarer. 

.

  • Book bord - klik her

    For grupper over 6 personer og øvrige henvendelser bedes I kontakte os enten på:

    - kontakt@vvvingaard.dk
    - pr. telefon 52340903

    Se venligst åbningstider under punktet INFO i bjælken ovenover.

RESTAURANT og udskænkning af egenproducerede drikkevarer ved Ribe 

Ved besøg på Vester Vedsted Vingård vil du som gæst kunne nyde en stund med naturen helt tæt på. 
Her ånder fred og ro, og vi tilbyder rammerne for at nyde en middag akkompagneret af egne vine, øl og forskellige alkohol fra egen produktion eller en frokost alt baseret på næsten udelukkende lokale altid økologiske råvarer. Vi gør vores bedste for at kunne præsentere et fristende kagebord og lover en virkelig god kop lokalristet kaffe.

Bagefter kan du gå en tur i skoven bag restauranten hen langs vinmarken eller handle blandt det store udvalg af husets drikkevarer.
 
Køkkenchefen på Vester Vedsted Vingård hedder Xavier Raymond Malletier.
Han er uddannet i klassik fransk haute cuisine fra de store huse i Paris. Har efterfølgende svunget kokkekniven i København og Christiansfeld. Endelig har han fundet sig til rette på Vingården, hvor han nyder at kunne lege med råvarer af høj kvalitet. Vi køber hele dyr og mælk direkte fra tanken ved nabobonden. Af disse råvarer fremtryller han ting som hjemmetørret skinke, mozzarella, rygeost, pølser og parfaiter. Han er yderst velbefaren udi sit håndværk og har i sit lange kokkeliv givet mange mennesker mange dejlige og uforglemmelige oplevelser.
 
Restaurantchefen på Vester Vedsted Vingård er datteren af huset - Marie Louise Malletier. 
Hun er autodidakt madelsker og har en stor kærlighed for mad baseret på grøntsager. Bagværk, kagetrylleri, vegetarretter og fermetering af naturens frugter er hendes store passion. 
 
Sammen danner Xavier og Marie en duo, der med stor omsorg byder deres gæster velkomne ved bordet og sørger for en dejlig oplevelse både kulinarisk og mentalt. 
 
Noget om historier:
I køkkenet på Vester Vedsted Vingård er historien omdrejningspunktet. Historien om lammet og løget, kagen og kakaoen, bien og bøffen. Bæredygtighed, økologi, smag – store ord, som minder os om, at kvalitet ligger i respekten for naturen, dyrene og menneskene.

Køkkenstilen er robust forankret i den traditionelle af franske gastonomi. Vi laver så meget som muligt fra bunden. Kombinerer anderledes smagsoplevelser og genopdager lokale urter og tilberedningsformer.

Vi glæder os til at byde dig og dine velkomne!

 

.

Vores madmanifest - når man har mere på hjertet...

Al mejeri og kød er økologisk eller biodynamisk. Vi har stor respekt for dyr og miljø, derfor taler vi så vidt muligt med de forskellige leverandører og er ikke bange for at spørge ind til dyrenes liv og ja, død.

Alt, hvad vi overhovedet kan lave, er hjemmelavet. Det er absolut vigtigt for os, at vores gæster kan se og smage, at vi hygger om maden fra start til slut.

Brødet betyder alverden for os på Vester Vedsted Vingård! Vi foretrækker det koldthævet, hvilket giver en mere intens smag og flotte huller. Ydermere sørger vi for at få arbejdet så meget vand ind i dejen, som muligt, så det færdige resultat bliver saftigt. Vi bager ved høje temperaturer, så skorpen bliver sprød og smuk.

Urter, blomster, de fleste grøntsager og bær nupper vi i så stort et omfang som muligt i vore egen økologiske køkkenhave samt i naturen. Det er sjovt og helt friskt.

Vore menuer er nøje udvalgt med henblik på at kunne udvælge råvarer, der er i sæson. For når råvarerne er i sæson, så smager de bedst, og chancen for at kunne få dem fra Danmark er meget større.

Vi er stort set selvforsynende i lokale råvarer såsom kød, mejeri, æg, melprodukter og grøntsager i en radius af 70 km fra Vingården. 

Lokale råvarer - dyrket uden gift s'il vous plait!

Vi vil gerne støtte op om afsætning af råvarer i lokalområdet og søger derfor hele tiden efter nye samarbejdspartnere, der dyrker efter økologiske eller biodynamiske principper. Har du en frygtelig masse eller bare i perioder lidt mere, end du/I selv kan fortære af alt fra kartofler og korn til ramsløg, så kontakt os endelig! Lad os hjælpes ad med at skabe de bedst mulige rammer for den bedste smag. Og tænk, hvis vi blev så mange, at vi kunne holde en høstfest som i gamle dage og hylde mangfoldigheden fra muldens dyb!