Vester Vedsted Vingård - sommeren 2016 i samarbejde med Vadehavskysten

I sommeren 2016 blev der i samarbejde med Vadehavskysten produceret en masse små film om de forskellige spisesteder langs vadehavet. Vi var de første i rækken. Jeg (Marie) var MEGA nervøs og havde ikke lukket et øje hele natten. Men da først det hele gik igang, så var det fantastisk sjovt at prøve. Filmen viser helt utroligt præcist, hvad Vester Vedsted Vingård rummer: vinproduktion, hyggeligt og personligt spisested, butik med kuriosa; et åndehul i naturen for vore gæster og os selv.
Tak for muligheden Vadehavskysten.dk!!

Vester Vedsted Vingård er et lille familiedrevet foretagende. Vingården ligger i udkanten af den idylliske landsby Vester Vedsted tæt ved Vadehavet.
Udover rundvisninger og vinsmagninger danner vingården rammen om en hyggelig gårdbutik og naturcafé, hvor vi serverer spændende frokostretter og
 
god kaffe med hjemmebagt brød og kager.

Vingårdens hovedproduktion er naturligvis vin af både druer og bær, men gården byder også på resultater af de forskellige interesser, vi hver især har. Økologisk - når det er muligt!

Vingården har sig eget lille bryghus, som forsyner cafeen og gårdbutikken.

BIRTE laver natursæber, badesalte, marmelader og andre specialiteter. Det er ligeledes hende, som står for udvalget i gårdbutikken. 

Derudover opkøber hun smukke svenske antikviteter og håndvævede kludetæpper.

I weekenden hjælper hun Marie i cafeen, eller også underholdes hun af familiens 3 små drenge.

POUL er den store vinmager. Han har fra helt ung eksperimenteret med vin af alt fra mælkebøtter til pastinakker.

Nu gælder det seriøs vin, såsom hvidvin, rosé og rødvin. 
Det er ligeledes Poul, som brygger vores egen øl.

MARIE står for cafeen. Hun bager MASSER af brød og kager, og kreerer brunch, frokost og middagsretterne!
Hun værdsætter simpel, sæsonbestemt mad og bagværk, og har stor respekt for velfærd for både planter og dyr.

JÉRÔME er svigersønnen, immigreret fra Frankrig. Med sig fra sit hjemland bringer han opskriften på lækre "tartes flambées" - en specialitet fra Alsace samt en tilbagevendende trang til quiches Loraines.
 
Han står sammen med Poul for vindyrkningen og ølbrygningen.
 
 
ARTHUR, PIERRE OG MATHIEU sørger for at vi aldrig keder os :)

Vi håber, at man ved et besøg på vores vingård fornemmer atmosfæren af individuelle passioner og en fælles vision om at skabe et åndehul midt i naturen. Vi håber, at man som gæst føler sig velkommen og for en kort stund lader sig rive med af hyggen og sammenholdet, der opstår, når to og på sigt tre generationer arbejder under samme tag!

Marie og Pierre

Poul planter.

Birte i caféen

Jérôme og Mathieu

Arthur og de grønne druer.

Farbror Peter, der tit kom og hjalp til. Desværre måtte vi tage afsked med ham i november 2016. Han blev overmandet af kræft...