Kære alle

Normalt afslører vi ikke indholdet af frokostmenuen, før vore gæster har sat sig ved bordet. Men i uge 31 gør vi en undtagelse. Torsdag d. 5. august, lørdag d. 7. august og søndag d. 8. august laver vi flammenkuche/tarte flambée i stenovnen. Særligheden serveres med en salat med alt godt fra haven og sluttes af med en kageplatte af fristelser fra kagekommoden. 

Bordbestilling som altid på kontakt@vvvingaard.dk eller 52340903. 

 

Det med småt: Vores flammenkuche laves af mel fra Forum, der ligger nord for Esbjerg, hjemmelavet bacon af økogris fra Abildskærgård ved Sdr. Hygum, hjemmelavet yoghurt af mælk fra Danlund ved Sdr. Farup. 

.

Bordbestilling

Bordbestilling via mail: kontakt@vvvingaard.dk eller på telefonen 52340903

Se venligst åbningstider under punktet INFO i bjælken ovenover. 

Vi er meget beærede over de fine anmeldelser, som gæster der har besøgt os har givet sig tid til at skrive på Trip Advisor. Det har resulteret i, at vi for andet år i træk er blevet belønnet med badget: Travelers' Choise 2021. TAK! Det giver os lysten til at gøre det endnu bedre. Velkommen til restaurant Vingårdens Bord - Vester Vedsted Vingård.

RESTAURANT og kagebord ved Ribe 

Ved besøg på Vester Vedsted Vingård vil gæsterne kunne nyde en stund med naturen helt tæt på. 
Her ånder fred og ro, så nyd livet med en udsøgt middag akkompagneret af egne vine, øl og forskellige alkohol fra egen produktion eller en veltilberedt frokost baseret på næsten udelukkende lokale råvarer. Vi har altid et fristende kagebord og lover en virkelig god kop kaffe.
Bagefter kan du gå en tur i skoven bag restauranten hen langs vinmarken eller handle blandt det store udvalg af husets drikkevarer.
 
Køkkenchefen på Vester Vedsted Vingård hedder Xavier Raymond Malletier.
Han er uddannet i klassik fransk haute cuisine fra de store huse i Paris. Har efterfølgende svunget kokkekniven i København og Christiansfeld. Endelig har han fundet sig til rette på Vingården, hvor han nyder at kunne lege med råvarer af høj kvalitet. Vi køber hele dyr og mælk direkte fra tanken ved nabobonden. Af disse råvarer fremtryller han ting som hjemmetørret skinke, mozzarella, rygeost, pølser og parfaiter. Han er yderst velbefaren udi sit håndværk og har i sit lange kokkeliv givet mange mennesker mange dejlige og uforglemmelige oplevelser.
 
Restaurantchefen på Vester Vedsted Vingård er datteren af huset - Marie Louise Malletier. 
Hun er autodidakt madelsker og har en stor kærlighed for mad baseret på grøntsager. Bagværk, kagetrylleri, vegetarretter og fermetering af naturens frugter er hendes store passion. 
 
Sammen danner Xavier og Marie en duo, der med stor omsorg byder deres gæster velkomne ved bordet og sørger for en dejlig oplevelse både kulinarisk og mentalt. 
 
Noget om historier:
I køkkenet på Vester Vedsted Vingård er historien omdrejningspunktet. Historien om lammet og løget, kagen og kakaoen, bien og bøffen. Bæredygtighed, økologi, smag – store ord, som minder os om, at kvalitet ligger i respekten for naturen, dyrene og menneskene.

Køkkenstilen er robust forankret i den traditionelle af franske gastonomi. Vi laver så meget som muligt fra bunden. Kombinerer anderledes smagsoplevelser og genopdager lokale urter og tilberedningsformer.

Vi garanterer en god smagsoplevelse – hver gang!

 

.

Det Økologiske Spisemærke

Hvad er et Økologisk Spisemærke?

Et spisemærke i økologi er et symbol, der guider forbrugeren i deres valg af spisested. På Vester Vedsted Vingård har vi det Økologiske Spisemærke i bronze, det vil sige, at 30-60 % af vore råvarer er økologiske. Forskellige tiltag og rutiner i køkkenet i vores restaurant betyder, at vi kan servere næsten alt økologisk til stort set samme pris som de omkringliggende caféer og restauranter i området. 

Vi har siden 2016 været med i ordningen Økologisk Spisemærke. Vi har imidlertid valgt at stoppe, indtil vores høst i 2020 kommer på flaske i 2021. Så glæder vi os til at række efter guldet:)

Alle vore indkøb til køkkenet er minimum økologiske. 

Vi vil gerne støtte op om afsætning af råvarer i lokalområdet og søger derfor hele tiden efter nye samarbejdspartnere, der dyrker efter økologiske eller biodynamiske principper. Har du en frygtelig masse eller bare i perioder lidt mere, end du/I selv kan fortære af alt fra kartofler og korn til ramsløg, så kontakt os endelig! Lad os hjælpes ad med at skabe de bedst mulige rammer for den bedste smag. Og tænk, hvis vi blev så mange, at vi kunne holde en høstfest som i gamle dage og hylde mangfoldigheden fra muldens dyb!

 

Vores madmanifest - når man har mere på hjertet...

Al mejeri og kød er økologisk eller biodynamisk. Vi har stor respekt for dyr og miljø, derfor taler vi så vidt muligt med de forskellige leverandører og er ikke bange for at spørge ind til dyrenes liv og ja, død.

Alt, hvad vi overhovedet kan lave, er hjemmelavet. Det er absolut vigtigt for os, at vores gæster kan se og smage, at vi hygger om maden fra start til slut.

Brødet betyder alverden for os på Vester Vedsted Vingård! Vi foretrækker det koldthævet, hvilket giver en mere intens smag og flotte huller. Ydermere sørger vi for at få arbejdet så meget vand ind i dejen, som muligt, så det færdige resultat bliver saftigt. Vi bager ved høje temperaturer, så skorpen bliver sprød og smuk.

Urter, blomster, de fleste grøntsager og bær nupper vi i så stort et omfang som muligt i vore egen økologiske køkkenhave samt i naturen. Det er sjovt og helt friskt.

Vore menuer er nøje udvalgt med henblik på at kunne udvælge råvarer, der er i sæson. For når råvarerne er i sæson, så smager de bedst, og chancen for at kunne få dem fra Danmark er meget større.

Vi er stort set selvforsynende i lokale råvarer såsom kød, mejeri, æg, melprodukter og grøntsager i en radius af 70 km fra Vingården.