Vester Vedsted Vingård anno 2008

2 hektar økologiske vinstokke - kort fortalt 

Vinmarkerne ligger idyllisk på en sydvendt skråning mellem Vester Vedsted Bjergplantage og Vester Vedsted Bæk. Jorden er en sandet hedeslette, hvor de 9000 vinstokke gror fint.

Planterne er importeret fra Freiburg og er svamperesistente, så de kan dyrkes bæredygtigt. Vi gør meget ud af at vælge dyrkningsmetoder, der viser stor omtanke for miljøet, og hvor der ikke benyttes sprøjtemidler mod ukrudt. 

Røde druer: Cabernet Cortis, Cabernet Cantor og Rondo.
Grønne druer: Solaris og Muscaris.
Med disse druer bestræber vi os på at lave gode kvalitetsvine - hvidvin, rosé, rødvin og mousserende vine.
Vinene kan købes i vores butik, og vi sender også gerne.
 

.

Rundvisning 

TAG MED VINBONDEN PÅ TUR I VINMARKER OG VINERI OG FÅ EN MEGET  PASSIONERET OG VELFORTALT VINSNAK

 Tilmelding på kontakt@vvvingaard.dk eller mobil 31246587  

  • Datoer for rundvisninger for enkeltpersoner eller små grupper under 10 personer 2022 (siden opdateres løbende), her er prisen 95 kr/person uanset hvor mange, der er tilmeldt:
  • søndag 22/5 kl 11.00, lørdag 4/6 kl 15.30 (få pladser),  lørdag 18/6 kl 13.30,  lørdag 2/7 kl 14.00,  lørdag 13/8 kl 11.00,  tirsdag 16/8 kl 14.00 (få pladser),  lørdag 27/8 kl 11.00,

 

  • Pris 95 kr/person, dog min. 950 kr. 
  • Varighed ca. 1,5 time.
  • Børn u 15 år gratis. 
  • Er du dårligt gående, har vi en elbil som kan transportere dig.
  • Ønskes smagning af vores vine koster det 45 kr. ekstra pr. person pr. vin. Smagning af 3 vine 125,-
  • I kan evt. vælge frokost eller aftensmad i restauranten før/efter rundvisningen.
  • Kan I mønstre min. 10 personer, så arrangerer vi gerne en tur, næsten når det passer jer. Her tages forbehold for f.eks. vinhøst, andre arrangementer og lign.
  • -  husk tilmelding. 

Vi fortæller om vingårdens vinstokke og årets gang i vinmarken. Information om vindyrkning på Vester Vedsted Vingård og i Danmark. Fremvisning af vineri og forklaring omkring vinfremstilling. Vinbonden fortæller også kort omkring fremstillingen af øl og destillering.

 

.

.


Vinhøst - årets største begivenhed

Når vinmarken lader skørterne falde er det høsttid. Med alle sunde druer sikkert i hus lader vi fuglene holde festmiddag med det frasorterede. 

De grønne druer bliver høstet i slutningen af september og ca. 1-2 uger senere høster vi de blå druer. Vi høster med dags varsel, da tidspunktet afhænger af vejret og evt problemer med skadevoldere (hvepse, stære, solsorte og sygdom i planten). Ønskescenariet for os vinbønder er en tør og solrig sensommer, som giver sødmefyldte druer.

Med dette opslag får I et lille glimt af vinhøsten hos os. Vi får hjælp af ca 40 frivillige (familie, venner og naboer). Tusind tak for jeres hjælp - det ville ikke være det samme uden jer!

Vore egne små drenge arbejde også ivrigt og længe - de elsker høsten!